Početak decembra i približavanje praznicima su najkomercijalniji deo godine. Kuda god se okrenemo mame nas reklame koje nas podsećaju zašto nam to što prodaju treba baš sada. Vrlo često i ne razmišljamo puno već se prepustimo trenutku. A posle, kada prođe uticaj reklama i realnije razmislimo, shvatamo da je kupovina mogla možda i da sačeka.

Toliko magičan kraj godine – prepun jelki, ukrasa, Deda Mrazova – je marketinški izuzetno agresivan i koristi one naše najniže potrošačke strasti. Izlizane priče o ljubavi, darivanju i novogodišnjem dočeku provereno završavaju posao. Al’ da ne bih izgledao toliko strogo prema ovim pojavama, naglasiću da takođe nemam ništa protiv njih ako ljudi istinski uživaju u njima.

Zato neke države imaju razvijenu tradiciju uličnih božićnih vašara. U našem okruženju Budimpešta, Beč, Prag su destinacije prepoznatljive po tome. Ono što te sve gradove povezuje je jedna posebna poslastica. Ja je znam kao kurtoš kolač (Kürtőskalács), a globalno je poznat kao Chimney cake.

Glavna privlačnost i atraktivnost ovog slatkiša je to što ga peku pred vama i tako vrućeg uvaljaju u neki od sastojaka. Tradicionalno su to bili cimet, šećer i orasi, a danas je ta lista beskonačna.

Šta je moguće sve kombinovati, i kako je i sladoled dobra kombinacija, možete otkriti od pre par meseci i u Chimney baru u Beogradu. Svako može napraviti kombinaciju za sebe, a moj izbor je bila varijanta sa mlevenim bademom. Naš poseban srpski dodatak koji ovde prolazi najbolje je kombinacija plazme i eurokrema.

FB Chimney bar Beograd
Maršala Birjuzova 1, Beograd

Ukoliko imate iskustvo sa ovim proizvodom ili uslugom, ostavite komentar i ocenite u nastavku, jer na kraju godine biramo najbolje

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica6 zvezdica7 zvezdica8 zvezdica9 zvezdica10 zvezdica
8,25trenutna ocena
Loading...

Privacy Preference Center