Kafana jeste veoma bitan segment našeg društva, ali kafana 21. veka mora biti malo više od toga. Sem mesta okupljanja, druženja, provoda i dobre hrane, dobra kafana mora imati i onaj neobjašnjiv i teško stvorljiv “faktor x”. Ono nešto što ne umemo da opišemo, a što nas vraća na ta mesta.

Puno je kafana i restorana u Beogradu. Gotovo svakodnevno se pojavljuje nešto novo. Veliki trud se ulaže da bi neke nove adrese postale popularne. Angažuju se stručnjaci za oglašavanje, za digital, dovode se uticajni gosti, ali čak ni sve to nije garancija za uspeh.

Ukoliko slušate iskustva velikih ugostitelja i vlasnika popularnih restorana, vrlo često vam ni oni ne mogu racionalno i školski razložiti šta je to glavni zadatak vlasnika da bi mu kafana bila popularna i da bi se gosti rado vraćali u nju. To je onaj osećaj dobro poznat svima. Osećaj da ste domaći i da vam je tu lepo. Bez pompe, blještila i reklame. Mesto koje jednostavno odgovara vama.

Jedno od takvih mesta, po mom mišljenju, je sigurno restoran Od usta do usta u Braće Nedić br. 7.  Odavno sam njihov gost i to je nekako adresa u kojoj se uvek osećam da sam na pravom mestu. Bilo da sam u brzinskom kafenisanju, bilo da sam na ručku kada želim da potpuno uživam. Neusiljeno, opušteno, ležerno i slobodno. Oaza kakvih u Beogradu ne znam mnogo.

Što se tiče hrane, moj izbor je ovog puta ponovo Tarte flambee ili flamenkuchen. Nemačko-francuski specijalitet. Neka vrsta pica testa koje je tanko kao papir, sa spanaćem odgore, plavim i ovčijim sirom, uz tanke šnite kruške. Ukusno nepretenciozna, a sve iz lokalne proizvodnje. Prava klopa za pravi užitak, i možda dobar predlog da počastiš nekog koga bi želeo da osvojiš na pravi način.

odustadousta.com
Braće Nedić 7, Beograd

Ukoliko imate iskustvo sa ovim proizvodom ili uslugom, ostavite komentar i ocenite u nastavku, jer na kraju godine biramo najbolje