Sve je nekako čudno. Skoro će novembar, a još uvek nismo osetili ni nagoveštaj neke jače hladnoće. Pa sada, da ne bih ulazio u priču o vremenskim prilikama i tome kako nam se planeta menja, smislio sam nešto bolje - kako iskoristiti sunčanu subotu i uživati u njoj.
Nakon dužeg spavanja i laganog započinjanja dana izlazim napolje. Da bih maksimalno osetio ovo, još uvek prijatno, vreme, odlazim do keja na Ušću i gledam u sve boje koje nam pruža jesen. Ubrzo se tu nalazim sa nekim dragim ljudima i odlazimo u šetnju i prepričavanje života iz poslednjih par dana.
Da li zbog vremena ili zvezda, uživamo u druženju i razmišljamo kako da ga začinimo. Dogovor je brz i ručak je ideja oko koje se svi slažemo. E to je lakši deo priče, jer sada treba odabrati mesto kojim će svi biti zadovoljni, i tu počinje visokoumno filozofiranje.
Pošto smo na Novom Beogradu i pošto neki od nas jako vole Instagram, odlučujemo da nas on vodi na mesto koje još nismo posetili. Nastavljamo šetnju kvartom i u ulici Aleksinačkih rudara dolazimo do kioska na ćošku koji vizuelno odudara od kioska na koje smo navikli.
Piše Holy smokes i ima baštu u kojoj nekolicina veselih gostiju očigledno uživa u slobodnom danu i dobrom ručku. Zauzimamo sto, sedamo, i ulazimo u sasvim novi i nepoznati svet pripreme mesa. Holy smokes je nova filozofija pripreme mesa kod nas. Kažu teksaška. Meso koje se ovde služi se prethodno peče i dimi na specijalno regulisanoj temperaturi 10-12 sati dok ne postane specifično mekano. Prilikom te dugotrajne pripreme, mesu se ne dodaju aditivi i mast, pa samim time može da prođe i kod najstrožijih pobornika zdravije ishrane.
Biram Brisket junetinu u somunu i nastavljam ćaskanje sa društvom. Generalno i nisam neki veliki ljubitelj mesa, ali kada je stiglo moje posluženje i kada sam probao junetinu spremljenu ovako, shvatio sam da nešto ukusnije davno nisam probao. Mekano i sočno sa potpunim ukusom i sve u nekom ljutom sosu. Neopisivo dobro! Prava klopa i potpuni hedonizam učinili su ovu subotu posebnom.
Sjajni su! Svaka čast drugari!
Oduševljena sam paletom ukusa iz Holy Smokesa, a ono što me je opredelilo da budem stalna mušterija je zaista visok i konstantan kvalitet mesa. Brisket osrednjeg kvaliteta bi bio suvonjav posle 12 sati termičke obrade. Ovde nema praznih kalorija i generičkih ukusa! Čisto meso, bogati sosevi I salate, precizne mešavine začina (tu smešu u kojoj se obavlja suvo mariniranje mesa nikako da ‘skinem’ dajte upakujte u teglice, ne pitam šta košta) i onaj osećaj da nešto što se spremalo dvocifren broj sati dobiješ za minut! Fantastično je što može da se poruči ceo brisket i vrat za kod kuće, i vredi naručiti jer sve i da hoćeš ovo ne može da se napravi u kućnoj varijanti. Držite do kvaliteta bez kompromisa kao i do sada i hvala što ste digli lestvicu beogradskoj sceni ulične hrane.
Stvarno za svaku preporuku. Nešto drugačije i originalno u moru iste ponude. Ono što je meni bitno da je kvalitet uvek na visokom nivo i da tu nema oscilacija. Osim samog mesa koje je „zvezada“, pohvalio bih i interensantne salatice koje idu kao prilog.
Definitvno originalno i drugačije, a tako DOBRO!
…..ja cu da odem do drajzerove da se javim na odvikavanje od texaskog rostilja…ne moze ni muka da mi bude ……a teksaski rostilj ne pominjite vegetarijancima…moze da bude teksaski obracun….ja sam ostao bez fejs i instagram prijatelja sto sam okacio nekoliko puta na zid rostilj….faking hipsters…..
Holy smokes are the best !
We got 3 nice junks of glory! Chicken, Pig and beef – three times riding on the clouds in heaven! The best what you can find in Europe..and I know from what I’m talking about as the grill master himself 😉
Super hrana, super usluga. Za svaku pohvalu!