Neobavezno švrćkanje gradom po lepom vremenu je zadovoljstvo u kome većina nas uživa. Još ako je u pitanju subota pre podne, onda je doživljaj još jači. A kada istrošimo energiju na šetnju i druženje, onda je pravi trenutak da začinimo dan dobrim ručkom.
Danas sam odlučio da častim sebe jednim lepim obrokom na mestu u koje idem po preporuci. Ne znam ni šta ću jesti, ali pošto je sve blizu, odlučiću se na licu mesta. Puno ljudi, lokala i dešavanja prolazim usput i dolazim do restorana Endorfin ili, kako se to danas modernije kaže, do gastropub-a. Mnogo različitih jezika i mnoštvo lepo naserviranih jela je ono što ostavlja prvi utisak. Gledam meni i konstantujem da je poprilično originalan, jer svakodnevnu hranu kombinuje skroz drugačije. Šta naručiti a ne pogrešiti, jer sam baš gladan, bilo je glavno pitanje?
Za stolom pored skandinavski turisti uživaju u nečemu što mi deluje kao piletina i smelo to naručujem. Hrskava piletina marinirana 24 sata i panirana u aromatičnom brašnu, sa krompirom koji je kuvan u senfu i karpačo od krastavca. I dok sam razgledao enterijer i pročitao nešto na telefonu, moj ručak je bio ispred mene. Od prvog zalogaja sam uživao. Sve je bilo po meri, a kombinacija sastojaka je učinila ovo jelo vrhunskim. Nisam siguran koliko sam vešt da to opišem, ali znam da se ovakva zadovoljstva ne dešavaju često.
A pošto je to bio moj očigledno “srećan” dan, imao sam priliku da upoznam i glavnog „krivca“ za ovo mini remek delo. Glavni kuvar i kreator menija ovog lokala je Dušan Popov. Profesionalni kuvar sa formalnom diplomom i svetskim iskustvom sticanim u restoranima obeleženim Mišelinovim zvezdicama. Velika kreativnost i još veća strast za kuvanjem su ono što prvo primetite kada ga upoznate. O svom poslu i specijalitetima koje pravi je pričao sa energijom i ljubavlju koju vrlo retko srećemo, pa je logično i bilo da se to oseti i u tanjiru.
Ručak je bio super, a ovaj susret zadovoljstvo više. Hvala Dušanu.