Novobeogradska strana je u ne tako dalekoj prošlosti bila deo grada bez puno sadržaja. Sve se uglavnom svodilo na puko stanovanje. Izgradnjom velikih tržnih centara i poslovnih zgrada velikih kompanija sve se promenilo. Toliko da danas stanovnici ovog dela grada mogu sve svoje potrebe da završe ne prelazeći reku.
I kako se Novi Beograd razvijao, tako su i određeni sadržaji bivali dostupniji. U celokupnom arhitektonskom sivilu izuzetni pomak je napravljen izgradnjom A bloka u neposrednoj blizini Delta sitija. Moderno, ukusno i funkcionalno. Svaki put kada tu prođem, iznova se oduševim. U želji da upoznam i osetim ovaj novi kvart, rešio sam da pogledam šta još nudi. Prodavnice ekskluzivnije robe, supermarket i restorani čine onaj nestambeni deo bloka. A pošto su meni restorani u ovom trenutku najinteresantniji, odlučio sam da posetim jedan.
Ukusno sređena bašta po sunčanom danu bila je pravi mamac. Apetit bar – tako piše na jelovniku. Otvaram ga, razgledam i razmišljam šta pojesti? Još uvek je leto, pa da bude nešto lako, a opet drugačije. Uz konsultaciju sa konobarom odlučujem se za torteline punjene dimljenim sirom u sosu od čeri paradajza sa biftekom.
Dok čekam ručak, saznajem da se torteline prave u samom restoranu, a da bi imale posebnu zelenu boju dodaju u testo rukolu. Ostale namirnice su organskog porekla i nabavljene od lokalnih proizvođača. I torteline su preda mnom. Vizuleno spektakularno, a što se tiče ukusa, i više od toga. Prava mera i prava kombinacija. Doduše, više za one koji umeju da uživaju u nijansama prefinjenih ukusa, nego za samo podmirivanje gladi. Polako i natenane sam završio svoj ručak i dozvolio hedonizmu da me obuzme.
Današnja šetnja A blokom se definitivno isplatila!