Neke od najprometnijih ulica u gradu su takođe i dom mnogih poznatih lokala. Većina ih je stalna, ali postoje i oni neki koji, s vremena na vreme, promene delatnost. Pošto primećujem sve to dok prolazim, spreman sam da proanaliziram novine koje se pojavljuju. Nekada su te izmene dosadne, nekada meni nezanimljive i nepotrebne, a nekada pravo otkrovenje.
Na jedno takvo osveženje sam naišao pre neki dan. Fotkao sam nešto u gradu i vraćajući se, odlučio sam se da nekom lakom klopom začinim dan. Razmišljajući se gde bi to uradio, bukvalno, u prolazu se pojavilo nešto gde sam ostao. Na početku Resavske ulice iz pravca SKC u broju 33 nalazi se Pekara ZANAT BAKERY.
Zanimljiv izlog i zanimljiva bašta su me privukli i zadržali. Pošto je bila subota popodne, ponuda je bila smanjena, ali opet dovoljno velika da sam morao da porazmislim šta bih kupio. Nije prošlo mnogo vremena, a brusketa sa svežim paradajzom, začinima i sirom se nametnula kao logični izbor. Topao letni dan je sam nosio ovakav kasni ručak. Osim jednostavnošću, brusketa me je oduševila i ukusom.
Topla i zainteresovana prodavačica, sa neusiljenom željom za komunikacijom i nesvakidašnjom ljubaznošću, bila je tajni sastojak ovog mesta. Zahvaljujući njoj sama klopa je bila mnogo više od običnog obroka.