Jedna od najpopularnijih kuhinja globalno je italijanska. Kakrakteriše je jednostavnost, jer mnoga jela sadrže samo par sastojaka. Najviše su je popularisali Amerikanci, pa deo te ogromne slave duguje njima. Baš zbog toga ovi specijaliteti su zahvalni za brzo spremanje, i okosnica su ponude mnogih fast food restorana.
Na nama je samo da izaberemo. Danas na meniju-megapopularna pica. Da ne bismo puno bežali od osnovnog koncepta italijanske kuhinje, pričamo o pici koja je jednostavna i, verovatno, najčešća.
Testo, kečap, sir, pečurke i šunka. To je ono što uvek prolazi. Italijani se šokiraju kada neko na već pečenu picu dodaje kečap, Amerikanci ne mogu bez toga, a mi umemo da dodajemo i majonez, i urnebes i još par premaza. To je naš doprinos.
Puno dobrih pica se može probati u Beogradu, ali samo par mesta su gotovo legendarna. Pica BUCKO u Francuskoj ulici je baš to. Večita gužva je najbolja moguća preporuka, i to da smo uvek spremni da čekamo koliko treba. Mnogo “izvikanija” mesta, sa višestruko jačim cenama, ne mogu da pariraju ovoj pici. To znaju svi koji su je probali.
Jedini problem koji je moguć nakon ovakvih užitaka jeste ako su prečesta. Jer ako jesu, vrlo brzo i sami možemo postati BUCKO.