Najprometniji deo Beograda, i što se tiče pešaka i automobila, su sigurno Terazije. Verovatno urbanisti imaju statistiku koliko ljudi tuda prođe dnevno i sigurno je puno nula u pitanju.U svoj toj gužvi, vrlo često nema vremena za razgledanje, jer imam utisak da takve tačke svi što pre žele da prođu. U jednom od tih “tračanja” Terazijama sam otkrio nešto malo drugačije.
Svaka kultura pravi palačinke na svoj način. Samo, u ovom nama bliskom delu Evrope, već imamo mnogo kultnih. Grčki giros, italijanske pice, turski kebab… Sve to nam je već sastavni deo menija, ali danas prelazimo Atlantik i pričamo o meksičkom buritu.
To su velike slane “palačinke” punjene i zamotane kao paket. Burrito Madre je lokal u kome se to sve sprema. Prvo izaberete osnovu buritosa, od pasulja i pirinča, zatim vrstu mesa, salate i na kraju soseve. Ponuda je bogata i malo drugačija od onoga što smo navikli da jedemo često.
Moj izbor je bio kombinacija sa crnim pasuljem, dugo kuvana junetina i dodaci.