Vreme provedeno u kuhinji i nije neka velika privilegija za većinu nas. Neko ne voli da eksperimentiše, neko ne voli da rasprema nakon eksperimetisanja itd… Mnogo je razloga koje smišljamo svakodnevno. U celoj toj borbi jednostavnost pripreme obroka je često glavni parametar kada se odlučujemo. Došle su više temperature i nekako po pravilu i lakši obroci. Puno voća i povrća mame da ih koristimo. U jednom od tih dnevnih razmišljanja došao sam do savršene kombinacije za ovo doba godine. Ukusno je, nije komplikovano, a i brzo se sprema. Somborski Somboled je nedavno izbacio na tržište svoj novi sirni namaz, čiji je stariji brat već čuvena somborska feta.
Ovaj namaz je što se tiče ukusa verovatno usmeren na većinu nas jer nije ni preslan, ni presladak. Onako nekako taman. Moj izbor je bio još i svež paradajz, masline, bosiljak i maslinovo ulje. Ja više volim sve to na tostiranom hlebu, ali ima onih kojima je i svež hleb prava kombinacija. Sve u svemu za vrlo kratko vreme sam spremio doručak, koji može biti i savršeni snack u bilo koje doba dana. Prijatno.